Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی کارشناسان معتقدند عربستان ظرفیت پایینی برای افزایش تولید و صادرات نفت داشته و عملا سفر بایدن برای بهبود روابط با سعودی‌ها بی‌نتیجه بوده است.

به گزارش خبرگزاری برنا، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، اخیرا به مدت چند روز به خاورمیانه سفر کرد تا در سایه بهبود روابط با سعودی‌ها، عرضه نفت به بازار جهانی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ افزایش داده و قیمت‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سفر اما بدون نتیجه ملموس درباره افزایش صادرات نفت سعودی‌ها پایان یافت. دلیل رفتن بایدن به عربستان بالا رفتن شدید قیمت بنزین در آمریکا و رسیدن تورم به بالاترین نقطه 40 سال گذشته در این کشور بود.

در این سفر بایدن با سران 6 کشور عربی حوزه خلیج فارس به همراه مصر، اردن و عراق دیدار کرد و به صورت اختصاصی با پادشاه و ولیعهد عربستان نیز دیدار داشت.

نزدیکان بایدن چه می‌گویند؟

آموس هوچِستِین، مشاور دولت آمریکا در حوزه انرژی، مدعی شده است که طی هفته‌های آینده کشورهای عمده تولیدکننده نفت که توانایی تولید بیشتر دارند، بر اساس گفتکوهای انجام شده بایدن با‌ آنها قرار است تولید خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ افزایش دهند.

وی طی مصاحبه‌ای با شبکه CBS گفته بود که بر مبنای آنچه ما در این سفر شنیده‌ایم، من کاملا مطمئن هستم طی هفته‌های آینده ما شاهد اقدامات بیشتری در این زمینه هستیم.

البته این مقام آمریکایی در گفته‌هایش به اینکه کدام کشور و یا کشورها و به چه میزان قرار است تولید نفت خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ افزایش دهند اشاره‌ای نکرد.

مشاور دولت آمریکا در حوزه انرژی گفت؛ این موضوع فقط مربوط به سعودی‌ها نیست، ما با مقامات کشورهای شورای همکاری خلیج فارس دیدار کردیم. من نمی‌خواهم به ظرفیت مازاد تولید نفت در عربستان، امارات و کویت و یا دیگر کشورها اشاره کنم، اما ظرفیت تولید بیشتر نفت وجود دارد. جا برای افزایش تولید هست.

رویترز مدعی است که بایدن نتوانسته در این سفر تضمینی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای افزایش تولید از کشورهای عربی بگیرد.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، اخیرا گفته که سیاست‌های ضدآلایندگی غیرواقع‌گرایانه باعث افزایش شدید نرخ تورم طی سال‌های آینده می‌شود.

وی همچنین گفت که تبعات شیوع ویروس کرونا و اوضاع ژئوپلتیک کنونی باعث شده تا نیاز به اقدامات مشترک برای حمایت از اقتصاد جهانی بیشتر احساس شود و رفتن به سمت منابع انرژی پایدار نیازمند رویکرد مسئولانه‌تر و واقع‌گرایانه‌تر است.

وی خواستار سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید سوخت‌های فسیلی و همچنین فناوری‌های مرتبط با انرژی‌های پاک شده است.

فیصل بن فرهان، وزیر امور خارجه عربستان، هم گفت که اوپک پلاس همچنان به ارزیابی اوضاع بازار ادامه خواهد داد و هرکاری که نیاز باشد انجام می‌دهد.

وزیر امور خارجه عربستان گفته که در دیدار سران کشورهای عربی با رئیس‌جمهور آمریکا در مورد نفت صحبتی به میان نیامده است.

با توجه به آنکه کشورهای عضو اوپک و شرکای نفتی این گروه موسوم به اوپک پلاس در حال پایان دادن به توافق خود برای کاهش عرضه نفت به بازار جهانی که در سال 2020 امضا شده بود، هستند، این نگاه وجود دارد که عربستان و امارات تنها کشورهای عضو اوپک هستند که امکان بالا بردن تولید و صادرات نفت خود به میزان زیاد را دارند.

به طور کلی ظرفیت تولید نفت اوپک به دلایل مختلف محدود شده است که از جمله آنها یک دوره بلند افت قیمت نفت ناشی از مازاد بودن عرضه در سال‌های 2014 تا 2016 و کاهش فعالیت‌های حفاری‌های نفتی به خاطر تبعات شیوع ویروس کرونا هستند.

کارشناسان و منابع صنعت نفت می گویند: کشورهای تولیدکننده نفت کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان نسبت به این اتفاقات مصون نبوده و این مسائل ظرفیت هر گونه افزایش تولید و صادرات توسط این کشورها حداقل در کوتاه مدت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ محدود کرده است.

سعودی‌ها چه می‌گویند؟

شرکت نفت دولتی آرامکوی عربستان چند روز پیش طی بیانیه‌ای اعلام کرد که این شرکت همچنان ظرفیت حداکثر تولید 12 میلیون بشکه‌ای روزانه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حفظ کرده و دو سال پیش میزان تولید نفت خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به این رقم رسانده است. با توجه به آنکه در ماه ژوئن عربستان به طور متوسط روزانه 10.65 میلیون بشکه نفت تولید کرده، بنا بر ادعای شرکت آرامکو، این کشور ظرفیت تولید 1.35 میلیون بشکه روزانه دیگر را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دارد.

محمد بن سلمان هم روز شنبه مدعی شد که ریاض تا سال 2027 تولید نفت خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به 13 میلیون بشکه در روز خواهد رساند و دیگر ظرفیتی برای افزایش تولید نخواهد داشت.

 سعودی‌ها چقدر نفت بیشتر می‌توانند تولید کنند؟

دو منبع آگاه در حوزه نفتی نسبت به توانایی عربستان در رسیدن به رقم تولید روزانه 12 میلیون بشکه نفت ابراز تردید کرده‌اند.

یک منبع بلندپایه می‌گوید: شرکت آرامکو می‌تواند حداکثر یک میلیون بشکه روزانه نفت بیشتر، نسبت به 10.5 میلیون بشکه روزانه تولیدی این شرکت در شرایط کنونی، عرضه کند. این بدان معناست که آرامکو نمی‌تواند بیشتر از 11.5 میلیون بشکه در روز تولید نفت داشته باشد.

یک منبع آگاه دیگر نیز گفت: بر اساس گفت‌وگوهای انجام‌شده به صورت خصوصی با منابع داخل شرکت آرامکو، این شرکت بدون دست زدن به انبارهای نفت خود نمی‌تواند بیشتر از 11 میلیون بشکه نفت در روز تولید کند.

 رئیس‌جمهور فرانسه چه می‌گوید؟

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در ماه ژوئن طی یک گفت‌وگو با بایدن مدعی شده بود که عربستان ظرفیت بسیار کمی برای افزایش صادرات نفت دارد.

مکرون گفت که رئیس امارات به وی گفته عربستان حداکثر 150 هزار بشکه روزانه یا کمی بیشتر می‌تواند تولید نفت خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ افزایش دهد و حداقل در 6 ماه آینده ظرفیت زیادی برای افزایش صادرات ندارد.

مکرون در صحبت‌های خود با رئیس‌جمهور آمریکا گفت که رئیس امارات همچنین گفته است که کشورش هم‌اکنون با حداکثر ظرفیت خود در حال تولید نفت است.

سهیل محمد المزروعی، وزیر انرژی امارات هم صحبت‌های مکرون را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تایید کرده و گفت بر اساس گزارش رسانه‌ها می‌خواهم روشن کنم که امارات در حال تولید با حداکثر ظرفیت خود است.

میزان تولید نفت کنونی امارات 3 میلیون بشکه است و این کشور در تلاش است تا ظرفیت تولید نفت خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به 4 میلیون بشکه روزانه برساند.

آیا برداشت سعودی‌ها از انبارهای نفتی کمکی می‌کند؟

عربستان می‌تواند به صورت موقت با برداشت از انبارهای نفتی خود که در داخل و خارج این کشور نفت ذخیره کرده‌اند،‌ عرضه نفت خود به بازار جهانی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ افزایش دهند.

آرامکو میزان نفت انبارشده خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اعلام نکرده، اما کارشناسان تخمین زده‌اند که این شرکت می‌تواند 300 تا 500 هزار بشکه روزانه را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ طی 60 تا 90 روز از این منابع را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به بازار جهانی عرضه کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خاورمیانه شورای همکاری خلیج فارس صادرات نفت عربستان فرانسه میلیون بشکه روزانه برای افزایش تولید تولید نفت خود بازار جهانی افزایش صادرات ظرفیت تولید صادرات نفت سعودی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۸۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد

عباس آرگون، نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با خبر نگار مهر در خصوص کاهش قیمت ارز و بازگشت دلار به نزدیکی دامنه ۵۰ هزار تومان گفت: آن بخشی از بحث نوسانات ارز که مربوط به هیجانات ناشی از تنش‌های سیاسی و منطقه‌ای است، فروکش کرده و به نوعی با سپری شدن این دوره، شاهد کاهش قیمت ارز هستیم. طبیعتاً بعد از بازگشت آرامش به بازار ارز می‌شد انتظار کاهش و اصلاح قیمت‌ها را هم داشت که این اتفاق افتاد.

وی ادامه: در بخش بعدی و نگاه بلندمدت به بازار، باید به افزایش قیمت ارز ناشی از تورم اشاره کرد که همچنان لازم است نرخ ارز متناسب با شرایط تورمی یا نزدیک به‌آن تعدیل شود، در غیر این صورت باید انتظار افت صادرات و رونق واردات را داشت که ناخواسته ما را دوباره به سمت افزایش قیمت ارز هدایت می‌کند. در واقع نرخ ارز باید خود را با توجه به شرایط اقتصادی کشور با تورم تطبیق دهد تا صادرات هم از توجیه و رونق لازم برخوردار شود.

این فعال اقتصادی به تاثیر مثبت سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان در کنترل نوسانات اخیر بازار اشاره کرد و گفت: سفر محمدرضا فرزین به عربستان را هم می توان شوک مثبتی به بازار ارز محسوب کرد، چراکه هر چقدر ما روابط بین‌المللی خود را با کشورهای منطقه و جهان توسعه دهیم و به نوعی دیپلماسی فعالی در این خصوص داشته باشیم، قطعاً شاهد تاثیرات مثبت آن خواهیم بود. در نتیجه سفر فرزین به عربستان نیز توانست در کنترل و مهار انتظارات تورمی ناشی از تنش‌های منطقه ای تاثیر گذار باشد و نرخ دلار را کاهش دهد.

آرگون به لزوم حفظ ثبات و آرامش در بازار ارز تاکید کرد و افزود: بی تردید آرامش سیاسی و منطقه ای می‌تواند جلوی افزایش قیمت ها و التهاب بازار را بگیرد و در مساله انتظارات تورمی هم تاثیرگذار باشد. به هر حال رسیدن به این شرایط نیازمند تدوین و اجرای برنامه‌هایی با توجه به واقعیت‌هاست که یکی از آنها تعدیل نرخ ارز با نرخ تورم است. ضمن اینکه تصمیمات کارشناسی شده و منطقی در روند حمایت و تسهیل افزایش صادرات نیز می تواند در ایجاد ثبات بازار تاثیرگذار باشد.

کد خبر 6093848 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • عربستانی‌ها برای محمد صلاح شرط گذاشتند!
  • عربستان قیمت نفتش را افزایش داد
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • افزایش تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت در نفت و گاز گچساران